fbpx

video | „Îmi pare foarte rău că nu eram acolo”. Usatîi îndeamnă deputații din opoziție să-și depună mandatele: Nu poți câștiga în cărți cu „șulerii”

Liderul Partidului Nostru, Renato, Usatîi, îi îndeamnă pe deputații din opoziție – PAS, DA și PDM – să-și depună mandatele de parlamentari, iar același lucru s-o facă și candidații supleanți de pe lista electorală a acestor partide. Astfel, potrivit lui, „jumătate de țară” ar putea fi antrenată în alegeri parlamentare noi, după ce locurile mai multor deputați aleși pe circumscripții uninominale vor deveni libere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Usatîi, cu „hoții și bandiții” de la guvernare nu poți câștiga într-un joc cinstit. „Nu poți câștiga într-un joc de cărți cu „șuleri” (tras. – trișori) profesioniști”, a declarat primarul de Bălți, criticând dur modul în care au votat deputații PSRM-Pentru Moldova proiecte de legi în timpul ședinței plenare de miercuri a Parlamentului.

Acesta s-a arătat deranjat și de faptul că deputați din fracțiunile PAS și Platforma DA nu au întreprins acțiuni mai ferme, ci „jumătate din ei au scos telefoane și au început să transmită live cum votează ceilalți în Parlament la miez de noapte”.

Noi am văzut aceste live-uri pe portaluri de știri. Voi n-ați făcut nimic, nici măcar jumătate din ce am făcut eu când Dodon a venit la Fălești. Îmi pare foarte rău că nu eram azi (n. r. – ieri) eu alături de voi cu un mandat de deputat. PAS, DA, dați-vă demisia și rămân curcănașii cu Șor”, a spus Usatîi.

Amintim că ședința Parlamentului de miercuri a durat până după ora 23, timp în care deputații PSRM-Pentru Moldova au adoptat în grabă mai multe legi, printre care legile bugetare, dar și o nouă lege privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, acordând și mai mari privilegii pentru limba rusă. Deputații Platformei DA au anunțat că vor ataca această lege la Curtea Constituțională.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button