fbpx

video | Filip vorbește despre presupuse coaliții după turul doi al prezidențialelor: „Trebuie să aștepți să se așeze colbul”

După turul doi al alegerilor prezidențiale ar trebui elaborat un plan de acțiuni anticriză, astfel încât să fie evitată declanșarea unui scrutin parlamentar anticipat, consideră Pavel Filip. Potrivit liderului democrat, varianta optimă ar fi o platformă largă, din care să facă parte mai multe formațiuni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul declară că deocamdată e devreme să facem prognoze, însă „oamenii vor reveni la gândire rațională după alegeri”. În același timp, conform lui, discuțiile urmează să fie duse în Legislativ, însă exclude ca democrații să negocieze cu formațiunile Pro Moldova și Pentru Moldova.

„Până în ziua de astăzi nu am încercat să am discuții, pentru că le consider inutile. Sunt în febra electorală cu toții. Lucrurile se privesc prin altă prismă. Din experiența pe care o am, trebuie să aștepți să se calmeze lucrurile, să dispară emoțiile, să se așeze colbul. Și atunci lucrurile se văd altfel”, a punctat Filip în studioul emisiunii Politica de la TV8.

Amintim că, deși opta anterior pentru dizolvarea Legislativului, și Igor Dodon a declarat recent că optează pentru o nouă coaliție după prezidențiale. Acesta menționa că își dorește să formeze majoritatea de guvernare cu partide de dreapta.

Pe de altă parte, după revocarea miniștrilor democrați, devine evidentă ruptura între socialiști și democrați. Acesta lucru a fost declarat și de Filip, care a declarat pentru Europa liberă că în spatele acordului dintre cele două formațiuni nu mai există nimic.

Pe de altă parte, chiar dacă a anunțat că va coaliza doar cu partide de dreapta, Igor Dodon a lăudat în cadrul unei emisiuni de la RentTV Moldova activitatea echipei lui Ilan Șor la Orhei. În același studiou, președintele în exercițiu a declarat că actualmente socialiștii au doar 37 de deputați, ar mai putea fi susținuți de cei trei independenți și „vor mai găsi 11 deputați” pentru a nu demite Guvernul.

Articole asemănătoare

Back to top button