fbpx

video | După ce au ieșit la iveală „vacanțele de lux ale președintelui”, PPDA cere urmărire penală în privința lui Igor Dodon

Reprezentanții Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” pregătesc un denunț la Procuratură, privind cercetarea penală a șefului statului sub aspectul îmbogățirii ilicite, urmare a materialului publicat de Ziarul de Gardă cu privire vacanțele de lux ale președintelui Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Fără ca să discutăm mult – articolul 330/2 – îmbogățire ilicită! Eu nu văd nicio diferență dintre Dodon, Sternioală și Druță, care acum sunt acuzați de îmbogățire ilicită. În mod normal, imediat după acest reportaj sau după informațiile plasate pe Ziarul de Gardă, procurorul general sau alți procurori trebuiau să se autosesizeze și să pornească un dosar penal pentru îmbogățire ilicită”, a declarat vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Ulterior, liderul PPDA, Andrei Năstase a anunțat pe pagina sa de Facebook că a pregătit un demers pentru a-l înainta organelor Procuraturii, îndemnând toți doritorii să vină la sediul partidului pentru a-l semna.

„Prieteni, pe parcursul zilei de azi am lucrat la un document, un denunț penal în care cer procurorului general urmărirea penală a președintelui Dodon sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită. Denunțul va putea fi semnat de oricine la sediul Platformei Demnitate și Adevăr din str. 31 August 1989, nr. 15, începând cu ora 10:00 a zilei de 17 ianuarie. Ai da Dodon, ai da tușonka”, a scris politicianul.

Ziarul de Gardă a publica ieri o investigație în care se arată că, pe parcursul ultimilor 15 ani, cât timp a trăit cu un salariu de bugetar, Igor Dodon a avut parte de câteva vacanțe de lux în destinații exotice. Printre acestea se numără: Maldive, Dubai sau Seychelles.

Articole asemănătoare

Back to top button