fbpx

video | Două zile de votare și mai multe buletine de vot în diasporă. Platforma DA a înregistrat un proiect de lege

Deputații Platformei DA Vasile Năstase și Dinu Plângău au venit cu o inițiativă care prevede două zile de votare și dublarea numărului de buletine de vot în fiecare secție. Aceștia spun că în acest fel va crește numărul alegătorilor și va fi minimalizată infectarea cu COVID-19. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Proiectul nostru se referă la participarea la vot pe parcursul a două zile, atât în interiorul țării, cât și în diaspora. La fel, e vorba de suplinirea buletinelor de vot de la 5000 pentru fiecare secție și până la 10.000 de buletine.

Totodată, venim cu introducerea tabletelor electronice care ușurează procedura de vot și o limitează la câteva secunde”, a declarat deputatul Vasile Năstase.

De asemenea, deputatul Dinu Plângău a menționat că aceste modificări în procesul de vot nu presupun cheltuieli majore pentru stat.

„Ca toți cetățenii și desigur din diaspora să beneficieze de dreptul la vot și mai ales în condițiile pandemice. Va fi mai puțin costisitor decât vindecarea ulterioară de COVID-19 a celor care vor pleca la vot”, a menționat Dinu Plângău.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Secretariatul Parlamentului și urmează a fi discutat în plen.

Menționăm că această inițiativă nu este una nouă. La începutul lunii octombrie curent, și partidul Pro Moldova au venit cu o propunere similă, pe care Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins-o. În luna ianuarie a anului trecut, Blocul ACUM, din care a făcut parte și Platforma DA, a înaintat un astfel de proiect, prin care cereau mai multe secții de votare în diasporă, dar nici acesta nu a fost acceptat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button