fbpx

video | Chicu, glume cu ambasadorul SUA la Chișinău: „Nouă ne-a trebuit jumătate de oră să numărăm voturile”

Premierul Ion Chicu a avut marți o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan. Cel mai important subiect al discuției, potrivit oficialului moldovean, a fost desfășurarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai în glumă, mai în serios, i-am spus că nouă ne-a trebut jumătate de oră pentru a număra voturile, voi aveți nevoie de mai mult. Bine, adevărul e că sistemul lor e un pic mai deocheat”, a declarat Ion Chicu, invitat la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Important e ca și poporul american să finalizeze acest proces, așa cum am făcut-o noi, și putem fi un model”, a adăugat premierul, menționând că a primit aprecieri din partea lui Hogan pentru organizarea scrutinului electoral în Republica Moldova.

Potrivit lui, printre subiectele discutate cu diplomatul american s-a numărat bugetul de stat pentru 2021, dar și disponibilitatea Republicii Moldova de a continua colaborarea cu Fondul Monetar Internațional.

Discuțiile cu ambasadorul american sunt importante inclusiv prin prisma faptului că SUA sunt „vioara principală” la FMI”, a mai spus șeful Guvernului.

Suntem foarte satisfăcuți de dialogul pe care-l avem cu partenerul nostru strategic – SUA”, a adăugat el.

Vezi și: video | „Speram foarte mult că va câștiga”. Chicu spune că a votat pentru Dodon, dar nu pune la îndoială victoria Maiei Sandu

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button