fbpx

video | Au dormit sub ușa SIS-ului. Reprezentanții AUR au înnoptat în corturi în fața instituției

Reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au înnoptat noaptea trecută în corturi, în fața sediului Serviciului de Informație și Securitate (SIS). Motivul ar fi fost că membrii AUR nu au fost primiți în audiență de către directorul instituției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele AUR, Vlad Bilețchi afirmă că, membrii partidului său ar fi filați și interceptați, astfel încât să găsească unele nereguli pentru a fie scoși din cursa electorală pe ultima sută de metri.

În seara de 29 iunie, SIS a venit cu o reacție referitor la acuzațiile aduse de AUR instituție, precizând că „nu corespund adevărului”, iar „monitorizarea partidelor se face pentru a se asigura buna campanie electorală”. Reprezentanții SIS au dezmințit „pretinsele informații despre anumite partide și candidați înscriși în cursa scrutinului parlamentar”.

În contextul acestor evenimente, deputatul român Ciprian Ciubuc, ales din partea AUR, a solicitat președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, să îl demită pe directorul SIS,  Alexandr Esaulenco, pe care îl acuză că ar face „poliție politică”.

Articole asemănătoare

Back to top button