fbpx

video | Adresarea bașcanului Găgăuziei pentru locuitorii autonomiei, după alegerile prezidențiale: „Toată Găgăuzia a votat”

Bașcanul Găgăuziei a tranmis un mesaj video locuitorilor regiunii autonome, cu ocazia afișării încheierii alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Irina Vlah afirmă că locuitorii autonomiei au dat dovadă de activism civic și de hotărâre în determinarea viitorului Republicii Moldova. Aceasta a îndemnat partidele și politicienii să aprecieze „nivelul înalt al responsabilității noastre sociale” a cetățenilor din Găgăuzia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alegerile s-au finalizat. Oamenii și-au făcut alegerea. Îndeosebi, vreau să menționez prezența înaltă la vot a alegătorilor. În Găgăuzia au votat 68 878 de cetățeni. Toată Găgăuzia a votat indiferent de vârstă, ocupație și statut social!

Am demonstrat încă o dată că suntem cetățeni activi ai Republicii Moldova. Apreciem înalt importanța dreptului de a alege. Pentru noi contează viitorul Găgăuziei și viitorul țării noastre. Suntem hotărâți să ne implicăm activ în determinarea acestui viitor.

Noi am ales să trăim în Moldova, prin urmare am ales să contribuim la dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova”, a declarat în limba rusă bașcanul Găgăuziei.

Irina Vlah a îndemnat „toate partidele politice și liderii politici să aprecieze nivelul înalt al responsabilității noastre sociale și să găsească timp să ne prezinte programele lor de soluționare a problemelor țării și să ne convingă că sunt în stare să le realizeze”, apoi le-a mulțumim funcționarilor electorali pentru organizarea scrutinului în Găgăuzia.

Precizăm că Irina Vlah l-a susținut în campania prezidențială pe candidatul Igor Dodon, afișându-se alături de acesta la mai multe evenimente publice.

De altfel, în UTA Găgăuzia Dodon a obținut o majoritate absolută de voturi – 94,59%.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button