fbpx

video | Activistul Victor Chironda va candida la șefia capitalei din partea unei mișcări politice. De ce nu s-a înscris independent?

Activistul Victor Chironda a anunțat că va candida la alegerile locale din 20 octombrie curent din partea Mișcării „Forța Nouă”, însă cu statut de neafiliat politic. Acesta a menționat că a decis să renunțe la a candida independent din două motive – pentru că a rămas foarte puțin timp pentru a colecta cele 10.000 de semnături și pentru că un candidat independent nu poate propune o listă cu candidați la CMC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chironda a spus că au fost mai mulți lideri politici care nu și-au putut depăși orgoliile sau interesele de partid, de aceea a refuzat susținerea lor în cursa electorală. Activistul s-a arătat sigur pe sine în ceea ce ține de rezolvarea problemei ambuteiajelor din capitală, dar și de faptul că va putea moderniza orașul, împreună cu echipa sa, dacă va câștiga scrutinul din octombrie.

„Ca echipă avem o concepție clară, să depolitizăm Consiliul Municipal Chișinău. Să avem doar oameni specialiști, neafiliați politic, care au capacități de a schimba lucrurile. Vrem un oraș ce oferă oamenilor oportunități, siguranță și confort.

Confort înseamnă servicii sociale, spații publice calitative, mobilitate. Cetățenii trebuie să savureze orașul. Un oraș sigur înseamnă unul cu o primărie care poate aplica legea, indiferent de statutul celor care o încalcă. Asta e viziunea mea. Primăria și CMC trebuie să fie locomotiva pentru schimbările necesare. Facem apel la chișinăuieni să se alăture echipei noastre și să se implice în crearea unor primării pentru cetățeni, nu pentru politicieni. Ne adresăm și suburbiilor, unde primăriile sunt la fel de politizate și departe de cetățeni”, a spus Chironda.

Articole asemănătoare

Back to top button