fbpx

Veteranii ar putea primi alocații mai mari de la 1 octombrie. Prevederile unei inițiative legislative prezentate de PAS

De la 1 octombrie 2021, participanții la Războiul II Mondial, veteranii războiului din Afganistan, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și pentru cei care au luptat pentru integritate R. Moldova în 1992, vor primi alocații mai mari. Cel puți asta prevede un proiect de lege prezent vineri, 17 septembrie, de deputații PAS Dan Perciun, Lilian Carp și Boris Marcoci.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform documentului, de la 1 octombrie vor fi majorate cu 550 de lei pe lună alocațiile pentru persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma participării la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, cât și celor care au dizabilități de pe urma celui de-al II-lea Război Mondial.

De majorare cu 250 de lei vor beneficia veteranii care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova, care au luptat în Afganistan, cât și soții supraviețuitori.

Cu 250 de lei vor crește alocațiile pentru persoanele reabilitate și victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada 1917-1990.

Beneficiari sunt peste 30.000 de oameni, spun autorii proiectului, iar costul total al proiectului este de 36 de milioane de lei pentru acest an.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button