fbpx

Usatîi susține că Igor Dodon finanța PD-ul lui Pavel Filip cât aceștia se aflau împreună la guvernare

Partidul Democrat și Pavel Filip ar fi fost finanțați de președintele Igor Dodon cu câte 150.000 de dolari pe lună cât timp democrații și socialiștii formau coaliția de guvernare. Declarația a fost făcută în această seară de liderul PN, Renato Usatîi în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Usatîi, Filip a ieșit din coaliția cu PSRM, de la guvernare, după ce Dodon a renunțat să-l finanțeze lunar.

„Dodon nu-i mai dă în ultimile luni 150 de mii USD lunar și Pașa (Pavel Filip n.r.) acum îl face pe marele…. Nu-i plătea, îi finanța, așa e corect. Finanța partidul. Dodon le transmitea prin cineva 150 de mii de dolari”, a spus Usatîi, răspunzând la întrebarea moderatoarei dacă Filip s-a schimbat cu adevărat într-un „politician responsabil” în condițiile în care a chemat simpatizanții la protestul de duminica trecută.

Renato Usatîi a mai spus că PD trebuie interzis prin lege. „Au băgat la pușcărie, au comandat dosare, au distrus reprezentanți ai societății civile”, a declarat liderul PN.

Amintim că, anterior, tot Renato Usatîi a fost cel care a dezvăluit întâlnirile secrete ale lui Pavel Filip cu Vlad Plahotniuc, în SUA, negate inițial de actualul lider al democraților, dar pe care le-a confirmat într-un final.

Pavel Filip nu a comentat deocamdată declarațiile lui Renato Usatîi.

(update, 14:00) Partidul Democrat din Moldova (PDM) anunță că a luat decizia de a-l acționa în judecată pe Renato Usatîi pentru afirmațiile calomnioase și false pe care le-a făcut ieri seara în cadrul unei emisiuni la un post TV.

Articole asemănătoare

Back to top button