fbpx

Unii pleacă la Guvern, iar alții – în Consiliul Municipal Chișinău. Deputații PAS care părăsesc Parlamentul și cei care vin în loc

Mai mulți deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate părăsesc birourile de parlamentari. Unii dintre ei vor să fie consilieri municipali în capitală, iar alții vor prelua funcția de miniștri după ce se votează Guvernul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre Ala Nemerenco, Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco și Dumitru Budianschi, desemnați pentru funcții în Guvern. În consiliul municipal Chișinău rămâne Zinaida Popa, iar Alexandru Trubca, Vasile Grădinaru, Ina Coșeru, dar și Angela Munteanu-Pojoga pleacă în Legislativ.

Conform procedurii, următorii candidați înscriși pe lista formațiunii vor prelua fotoliile de deputați. Aceștia ar putea fi Viorel Barda, Ala Calinici, Evghenia Cojocari, Boris Popa și Ana Oglindă. Totuși, nu sunt excluse modificări, deoarece unii candidați supleanți ai PAS la Consiliul Municipal se regăsesc și pe listele de supleanți ai deputaților, a anunțat fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău în cadrul unei conferințe de presă.

Precizăm că, PAS a obținut 63 de mandate la alegerile parlamentare din iulie 2021. Fracțiunea a format majoritatea parlamentară, iar prim-ministra desemnată, Natalia Gavrilița, a fost nominalizată de formațiune în cadrul consultărilor cu Maia Sandu.

Parlamentul urmează să se întrunească vineri pentru a vota noul cabinet de miniștri. De menționat este că Natalia Gavrilița este înaintată a treia oară la funcția de premier. După prima solicitare a votului de încredere ea a obținut zero voturi, a doua desemnare a devenit neconstituțională prin decizia magistraților, fiind urmată de o nouă tentativă de a forma un Guvern condus de Igor Grosu. Deoarece nici ultimul nu a obținut votul ex-deputaților, Legislativul a fost dizolvat și s-au declanșat alegeri parlamentare anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button