fbpx

ultima oră | PSRM și PD au făcut coaliție. Miniștrii din partea democraților propuși în actualul Guvern

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democraților au făcut coaliție de guvernare. Cele două formațiuni au semnat recent acordul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de ambele părți în cadrul unui briefing de presă, iar lidera PSRM – Zinaida Greceanîi – a declarat că acest moment este, probabil, unul „istoric” și că la baza acordului stă cel semnat de PSRM și Blocul ACUM.

„Noi astăzi probabil asistăm la un moment istoric. După mai multe discuții, noi am ajuns la o bună înțelegere între PD și PSRM pentru a semna un acord de coaliție și de a constitui o majoritate parlamentară”, a spus Greceanîi.

„Întreaga lume trece printr-o situație fără precedent. Și la noi în țară lucrurile sunt complicate. Această situație pune presiune pe autorități, ne-am gândit și am decis să semnăm acest acord și poate să dăm o mână de ajutor în asemenea moment”, a menționat liderul PD, Pavel Filip.

În acest sens, partidele au pregătit remanieri în Guvern, fiind prezentată și o listă cu viitoarele funcții din partea democraților, propuse în Guvernul actual.

  • Pentru funcția de vicepremier pentru Reintegrare – Cristina Lesnic;
  • Pentru cea de ministru al Apărării – fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari;
  • Pentru funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării – Igor Șarov;
  • Pentru cea de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene – Oleg Țulea;
  • Pentru funcția de ministru al Economiei – fostul șef al Agenției Servicii Publice, Sergiu Răilean.

Articole asemănătoare

Back to top button