fbpx

ultima oră | Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară: Au participat activ la pregătirea devalizării instituțiilor financiare

Deputații din Blocul ACUM și din PSRM, 56 de la număr, au votat retragerea imunității parlamentare a Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova, deputate din partea Partidului ȘOR. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, cele două membre ale Legislativului sunt suspectate de spălare de bani, tranzacții dubioase, corupție, folosindu-se de legislația națională și internațională.

„Au fost înregistrate probe concludente că începând cu 17 august 2012 au participat activ la pregătirea devalizării instituțiilor financiare. Acționând în interesul grupului criminal condus de Ilan Șor au favorizat comiterea infracțiunii”, a declarat Robu.

Procurorul general interimar a mai specificat că în următoarea perioadă se va folosi de toate pârghiile necesare pentru identificarea tuturor celor implicați în frauda bancară.

Deputatul Iurie Reniță a sugerat să fie trași la răspundere și alte persoane implicate în devalizarea sistemului bancar, „nu doar doamne”.

„Noi nu ne dorim să fie trași la răspundere țapi ispășitori, ci cei pe numele cărora sunt probe concludente”, a declarat democratul Vladimir Cebotari, solicitându-i procurorului să prezinte probele care au stat la baza solicitării sale de a ridica imunitatea celor două deputate.

Procurorul a ținut să spună că sunt destule dovezi, dar a evitat să le numească propriu-zis.

Articole asemănătoare

Back to top button