fbpx

ultima oră | E oficial! PCRM și PSRM au format un Bloc politic permanent

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au format oficial Blocul Politic al Comuniștilor și Socialiștilor (BPCS). Anunțul a fost făcut miercuri, 16 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința birourilor executive.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că după ce cele două formațiuni au făcut front comun în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 14 iulie 2021, au decis să se unească permanent.

„Situația tragică, care s-a creat în Republica Moldova, după venirea la putere a actualelor personaje. Noi din start am spus că nu avem încredere în acest Guvern format, pentru că nu sunt profesioniști și patrioți. Sunt și în Parlament deputați care nu au idee de ce au ajuns acolo. Scopul acestui Bloc este să salvăm țara. Să construim o Moldova bogată, cu dezvoltarea teritoriilor, să fim prieteni cu toate țările. Noi avem experiență. Noi am guvernat țara 8 ani”, a spus Vladimir Voronin.

Totodată, secretarul general al PSRM, Vlad Batrîncea, a menționat că urmează să fie creată și o platformă, care va uni toți oponenții politici ai guvernării actuale.

„Crearea unei platforme naționale de opoziție. Aceasta va include toate partidele de opoziție, cetățeni, organizații, reprezentanți ai societății civile și multe alte organisme. Această platformă nu va avea caracter politic sau geo-politic”, a spus Vlad Batrîncea.

De asemenea, Bătrîncea a mai menționat că platforma urmează să organizeze diverse întruniri în mai multe regiuni ale țării, pentru a discuta despre felul defectuos în care conduce guvernare acatuală.

„Mergem la consultări cu cetățenii, pentru a supune evaluării activitatea guvernării. Vom veni cu veni cu mai multe inițiative legislative, pentru ca cetățenii să poată demite guvernanții. De asemenea, vom lansa și o moțiune de cenzură a Guvernului actual”, a mai declarat secretarul general al PSRM.

Amintim că la alegerile parlamentare anticipate din 14 iulie 2021, PCRM și PSRM au făcut front comun și au creat Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS). Formațiunea politică a reușit să acceadă în Parlament, acumulând 27,17% din voturi, ceea ce le-a adus 32 de fotolii de deputat.

 

Articole asemănătoare

Back to top button