fbpx

Tot mai mulți concurenți electorali: PUN și Partidul Democrația Acasă, la CEC cu dosarele pentru înregistrare la anticipate

Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Democrația Acasă au prezentat actele pentru a se înregistra la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie. Deocamdată, Comisia Electorală Centrală (CEC) a admis opt dosare ale formațiunilor care au manifestat intenția de a candida.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Formațiunea condusă de Octavian Țîcu a înaintat actele necesare miercuri, 26 mai, iar Comisia le-a acceptat. Joi, pachetul necesar de documente este depus și de partidul condus de Vasile Costiuc.

Verificarea acestora urmează să fie realizată în decurs de șapte zile, după care CEC va decide dacă vor fi sau nu înregistrate formațiunile. Partidele pot cere înregistrarea în cursa electorală până pe 11 iunie 2021.

Anterior, CEC a acceptat spre examinare și dosarul înaintat de Platforma DA. Până acum, la scrutin au fost admise blocurile PCRM-PSRM și Renato Usatîi, PAS, PACE, Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, Partidul ȘOR, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” și PDM. Intenția de a candida au mai manifestat-o AUR, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Partidul Schimbării, dar și Mariana Durleșteanu, care afirmă că va merge la anticipate cu Partidului Legii și Dreptății.

 

Articole asemănătoare

Back to top button