fbpx

Tauber promite o revoluție economică la Bălți: Vom majora bugetul de cel puțin patru ori. Orașul are capacitați foarte mari

Candidatul Partidului Șor la alegerile din mun. Bălți, Marina Tauber, promite că într-un timp relativ scurt va crește bugetul municipal de cel puțin patru ori. Într-o transmisiune în direct pe Facebook, vicepreședinta Partidului Șor a explicat de unde va lua bani pentru a-și realiza programul electoral și a dat asigurări că aceste soluții sunt fezabile întrucât funcționează cu succes la Orhei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputata a dat câteva exemple despre cum pot fi aduși mai mulți bani în buget și a promis că va desfășura, pe parcurs, fiecare punct în parte.

Obiectivul meu central, în primul mandat de primar, e să cresc bugetul mun. Bălți de cel puțin patru ori. Această localitate are capacitați foarte mari de a produce bani suficienți ca să le asigure confort și un trai decent locuitorilor săi. Mai mult, poate genera venituri nu doar pentru propria dezvoltare, dar și pentru a investi în dezvoltarea altor localități”, a declarat Marina Tauber.

Ea a precizat că în primul rând trebuie de făcut ordine în administrația municipiului: „Să eficientizăm activitatea întreprinderilor municipale, să revizuim modul în care se fac investițiile, mai ales în infrastructură. La Orhei, de exemplu, de construcția și reparația drumurilor se ocupă nu companii private, ci o întreprindere municipală, care a fost creată anume în acest scop. Asta scutește administrația de acolo de birocrație, îi permite să gestioneze nemijlocit lucrările și să verifice calitatea lor, dar, cel mai important, costurile pentru aceste lucrări au scăzut cu mai bine de 30 la sută. Banii economisiți sunt investiți tot în infrastructură, iar ca urmare, volumul lucrărilor a crescut considerabil”.

Candidata la funcția de primar de Bălți a precizat că în localitățile administrate de Partidul Șor agenții economici au fost încurajați să-și desfășoare activitatea onest și să-și achite contribuțiile la buget. Într-un final, aceștia s-ar fi convins că asta îi ajută să se dezvolte atât pe ei, cât și întreaga comunitate.

Marina Tauber a adăugat că va reconstrui aeroportul din Bălți, care va dinamiza viața economică a regiunii, și că va atrage investitori.

Bălțiul are suficient potențial uman, ceea ce îi oferă un mare avantaj. Pentru că asta înseamnă mulți consumatori, dar mai ales brațe de muncă, ceea ce este îl face destul atractiv pentru investitori. Ceea ce trebuie să facă primăria în acest sens este să le garanteze potențialilor investitori condiții decente și sigure de activitate. Altfel spus, corectitudine, o infrastructură adecvată si cât mai puțină birocrație. Iar noi suntem gata să le garantăm asta deja acum”, a conchis candidata.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, Marina Tauber a fost înregistrată oficial în cursa pentru alegerile locale din 21 noiembrie din municipiul Bălți.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button