fbpx

„Sunt în discuții”. Mariana Durleșteanu nu exclude că se va regăsi pe lista unui partid în cazul alegerilor parlamentare anticipate

Mariana Durleșteanu nu exclude că se va regăsi pe lista unui partid în cazul alegerilor parlamentare anticipate. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă ex-candidata la șefia Guvernului într-un interviu oferit pentru Europa Liberă, însă fără a numi formațiunea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De menționat este că anterior, după ce și-a retras candidatura, ex-ministra finanțelor lăsa loc de interpretări în ceea ce privește poziția sa referitor la organizarea unui nou scrutin. Aceasta a publicat mai multe mesaje controversate, în care vorbea despre eventualitatea și necesitatea organizării alegerilor.

Așadar, în cadrul interviului Mariana Durleșteanu și-a reiterat poziția, punctând că „această clasă politică este un absurd al politicii moldovenești, căci a adus pur și simplu societatea la dezbinare. Cred că ar fi bine să plece și să facem alegeri anticipate”.

Cât despre intenția de a deveni deputată, fost ambasadoare a dezvăluit că s-ar putea regăsi pe lista vreo unei formațiuni. „Sunt în discuții, dar nu exclud că poate voi merge cu o echipă de profesioniști, încă o dată, oameni corecți, oameni responsabili”, a conchis ea.

Mariana Durleșteanu este economistă de meserie, fostă diplomată și politiciană din Republica Moldova. Aceasta a fost ambasadoare a țării noastre în Marea Britanie în 2004-2008, apoi, în perioada 2008-2009, a exercitat funcția de ministră a Finanțelor.

Numele ei a revenit în vizorul presei după ce socialiștii și Pentru Moldova au desemnat-o candidată a majorității la funcția de premier, însă în scurt timp aceasta a decis că nu mai intenționează să conducă Guvernul, menționând că în spatele său s-ar fi făcut diverse scenarii.

Drept urmare, socialiștii au declarat că aceasta ar fi fost supusă presiunilor. Ulterior, însă, politiciana a infirmat informațiile, iar liderul PSRM a conchis că ea ar fi fost candidată de rezervă, fiind desemnată după ce ată persoană a refuzat în ultimul moment.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button