fbpx

Subiectele abordate de către Nicu Popescu și omologul său american, Antony Blinken, la întrevederea de la Washington

Șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, s-a aflat marți, 19 aprilie, într-o vizită oficială de lucru la Washington D.C, unde a avut o întrevedere cu omologul său american, Antony Blinken. Cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate pe agenda de cooperare bilaterală, remarcând dinamica pozitivă a relațiilor moldo-americane, „atât de plan politic, economic și comercial, cât și în procesul de avansare a agendei de reforme asumată de Guvernul de la Chișinău”, anunță ministrul moldovean de Externe. Situația regională și gestionarea crizei umanitare declanșate în urma războiului din Ucraina au reprezentat temele principale ale discuțiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Am reconfirmat importanța impulsionării și aprofundării relațiilor moldo-americane, inclusiv prin intermediul Dialogului Strategic ce constituie o platformă eficientă de valorificare a potențialului de cooperare moldo-americană. Am exprimat încrederea că Dialogul Strategic va contribui la susținerea dezvoltării economice, consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției, avansarea reformei justiției, îmbunătățirea climatului investițional, promovarea digitalizării, dezvoltarea infrastructurii, consolidarea securității și rezilienței energetice a Republicii Moldova”, a scris pe rețelele de socializare, Nicu Popescu, în urma vizitei.

Totodată, șeful diplomației moldovenești a mulțumit Statelor Unite ale Americii pentru ajutorul de 130 de miliaone de dolari oferit pentru „sprijinirea economiei, consolidarea democrației, sporirea rezilienței energetice și gestionarea crizei umanitare” din Republica Moldova.

„Am subliniat importanța asistenței americane, inclusiv prin intermediul USAID și alte agenții guvernamentale americane, în asigurarea unor procese continue de modernizare a țării și am mulțumit pentru ajutorul prompt în valoare de 130 de milioane dolari oferit de administrația SUA țării noastre pentru a sprijini dezvoltarea economică continuă, consolidarea democrației, sporirea rezilienței energetice și gestionarea crizei umanitare”, se mai arată în mesajul oficialului moldovean.

De asemenea, Nicu Popescu a mulțumit Statelor Unite ale Americii pentru aprecierea eforturilor Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

„Am fost bucuros să primesc din partea Statelor Unite ale Americii mesajul de apreciere pentru eforturile țării noastre și sprijinul generos oferit refugiaților ucraineni, precum și susținerea plenară în procesul de implementare a agendei de modernizare a țării, gestionarea provocărilor socio-economice și pentru parcursul nostru ireversibil european”, a conchis Nicu Popescu.

 

Articole asemănătoare

Back to top button