fbpx

„Specimene”, „situația din Honduras” și „disperare în tripartit”. Schimbul acid de replici între Ion Chicu și Ala Nemerenco

Ion Chicu și Ala Nemerenco au făcut schimb de replici acide în ultimele zile, după ce numărul de cazuri de COVID-19 a atins un nou record. Fosta ministră a Sănătății a criticat activitatea Executivului și a comparat situațiile din Moldova și Honduras, iar actualul premier a îndemnat-o să meargă să lucreze în spital.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Spiritele s-au încins pe 19 noiembrie, ziua în care Moldova a ajuns la recordul absolut de 1607 infectări. Nemerenco a scris atunci pe pagina sa de Facebook că Hondurasul are o populație mai mare decât cea a Moldovei, un PIB mai mic și doar 249 de îmbolnăviri, acuzând autoritățile de „încăpățânare”.

Ulterior, fosta membră a Guvernului a mai scris despre faptul că situația este dramatică, întrebând dacă autoritățile ar fi „incapabile să se descurce” și „de ce au fost lăsate lucrurile în voia sorții?”. Ulterior, ea a făcut referire și la numărul de teste zilnice.

„Dacă am face un mic efort și am testa măcar într-o zi toți bolnavii care acuza simptome și sistemul medical îi rejectează, toți membrii familiei celui bolnav, care nici pe departe nu stau în carantină, ci vântură virușii prin oraș, toți contracții direcți care au măcar un singur simptom, am putea ajunge la o necesitate de vreo 20.000-30.000 de teste.

Aceasta ar însemna circa 10.000 – 12.000 cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi și ar duce la colapsul sistemului tot într-o zi. Și depășirea tuturor țărilor în clasamentul antirating. De aceea o să se patineze luni întregi cu aceste +/- 3000 de teste pe zi. Și nimic mai mult”, a scris Ala Nemerenco.

Ca urmare, în cadrul declarațiilor de presă făcute luni, 23 noiembrie, după ședința cu Dodon și Greceanîi, premierul Ion Chicu i-a răspuns fostei ministre, îndemnând-o să nu denigreze Moldova.

„Văd că reapar unele specimene, care pentru câteva săptămâni au dispărut, venind cu diferite speculații și aberații. Recomand acestei doamne să meargă la colegii săi din spitale, să îi întrebe care este situația. Poate le dă o mână de ajutor. Ceea ce fac ei acum, denigrând Republica Moldova, pentru că nu e vorba de Guvern, nu le face față.

Aici nu trebuie de mers la confruntări, la speculații ieftine. Statul a învățat-o și pe ea medicină. Dacă ea poate să meargă să ajute medicii, să meargă. O să contribuim la aceasta”, a declarat Chicu.

La rândul său, Nemerenco nu a ezitat să comenteze declarațiile premierului. Fosta oficială a scris un nou mesaj pe rețelele de socializare, punctând că „disperarea e mare în tripartit”, că „premierul a primit comanda fas” și că utilizează „jargoane de bulevard”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button