fbpx

sondaj | În caz de alegeri anticipate, Partidul Șor și-ar dubla scorul față de parlamentarele din 2019

Partidul Șor a crescut mult în preferințele electorale și a ajuns a treia forță politică în intențiile de vot. Aceeași tendință se observă și în cazul liderului formațiunii, Ilan Șor, care se plasează pe poziția a treia în topul politicienilor în care cetățenii Republicii Moldova au cea mai mare încredere. Cel punțin asta arată datele unui sondaj de opinie, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor și publicat astăzi, 26 ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit cercetării sociologice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, Partidul Șor ar acumula 13% din voturi, adică de peste două ori mai mult decât la alegerile ordinare din 2019. Respectiv, formațiunea și-ar dubla prezența în Parlamen și ar avea cel puțin 16 deputați.

Totodată, președintele partidului, Ilan Șor, este în top 3 la capitolul încredere în politicieni, fiind devansat doar de actualul președinte, Maia Sandu, și de fostul șef al statului, Igor Dodon.

Sondajul mai arată că aproximativ 70% din populație sprijină inițiativa lansată de Partidul Șor, acum un an și jumătate, privind necesitatea dizolvării actualului Parlament și declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

Precizăm că studiul sociologic a fost realizat în perioada 8-23 ianuarie 2021, pe un eşantion de 1153 de respondenţi din 87 de localităţi.

Studiul este reprezentativ pentru populația cu drept de vot din Republica Moldova, cu excepția regiunii transnistrene. Marja de eroare este de +/- 3%.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button