fbpx

sondaj | Câte partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, formațiunile politice care ar accede în Legislativ ar fi Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Socialiștilor și Partidul Șor. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat și desfășurat de CBS Research, IDIS Viitorul, în colaborare cu ISPRI „Ion Brătianu” și Fundația pentru Libertate Friedrich Naumann for Freedom, prezentat pe 13 octombrie. Datele se referă la alegătorii deciși.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform rezultatelor sondajului, PAS este lider pe listă, acumulând 28,3%, fiind urmat de Partidul Socialiștilor cu 22,5%, iar apoi Partidul Șor cu 9,3% din votul respondenților.

De asemenea, din totalul persoanelor decise, 38,7% ar vota pentru PAS, 30,8% pentru Partidul Socialiștilor,  12,8% pentru Partidul Șor și 6,1% pentru Partidul Comuniștilor. Sub pragul electoral s-ar clasa Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și Partidul Nostru.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1066 persoane cu vârstele de la 18 ani şi mai mult, din 13 regiuni geografice. Acesta are o eroare maximală de +-2.8%. Interviurile au fost realizate față în față în perioada 29 septembrie – 11 octombrie 2022 – în română și rusă.

Vezi și: Politicienii care s-ar bucura de cea mai mare încredere în Republica Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button