fbpx

update | Socialiștii se aleg cu un nou deputat în Parlament. Curtea Constituțională i-a validat mandatul

(update, 11 februarie)

La propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC), Curtea Constituțională a validat mandatul deputatului Grigorii Uzun de pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat mandatul de deputat a socialistului Grigorii Uzun și transmite actele spre validare Curții Constituționale. Decizia a fost votată în cadrul ședinței CEC de pe 9 februarie.

Uzun va ocupa fotoliul lui Vladimir Golovatiuc în Legislativ. Ultimul a fost numit ambasador al Republicii Moldova la în Federația Rusă și, ca urmare, a renunțat la fotoliul de ales al poporului.

Figura politicianului este controversată, el fiind implicat în mai multe scandaluri publice. Bunăoară, în 2019, presa scria despre o bătaie în urma căreia mai mulți membri din Adunarea Populară a Găgăuziei au expediat președintei Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, să ia măsuri cu referire la funcționar.

Grigorii Uzun are 34 de ani. Acesta este inginer de profesie, potrivit socialiștilor, iar printre averea pe care o deține se numără șase camioane de model Kamaz, două mașini Toyota: un pick-up de model Hilux și un SUV Land Cruiser, prețul ultimului depășind un milion de lei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button