fbpx

Socialiștii o acuză pe Maia Sandu că fuge de responsabilități: O invităm să se implice acum în administrarea crizei

PSRM consideră că ultimele declarații ale Maiei Sandu reprezintă un refuz de „a-și asuma responsabilitatea pentru bunul mers al lucrurilor în Republica Moldova”. Într-un comunicat de presă, socialiștii susțin că „Maia Sandu a anunțat că nu își va asuma acum guvernarea, chiar și în condițiile în care ar avea sprijinul socialiștilor în Parlament”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest lucru arată fie că promisiunile făcute de Maia Sandu au fost doar o amăgire a electoratului, fie că se teme să își asume guvernarea într-o perioadă atât de grea, ca cea în care țara noastră se confruntă în valul doi al pandemiei”, spune formațiunea.

Potrivit socialiștilor, alegerile anticipate sunt absolut necesare în Republica Moldova, dar numai după ce se iese cu bine din criza pandemică.

Iar dacă Maia Sandu crede că poate administra mai bine această criză, o invităm să se implice ACUM în administrarea ei, nu mai târziu, să facă așa cum le-a promis cetățenilor care au votat-o. Iar implicarea nu se face prin declarații populiste și justificări ale neputinței, dar prin acțiuni, prin asumare imediată de responsabilități pentru sănătatea populației”, se arată în declarația PSRM, care consideră că președinta aleasă „a fugit prea devreme de responsabilități”, are „reacții de orgoliu” și „pune alegerile anticipate mai presus de sănătatea și viața cetățenilor”.

Socialiștii reiterează mesajul șefului statului în exercițiu, Igor Dodon, adresat președintelui ales Maia Sandu, prin care „îi oferă posibilitatea de a propune imediat un Guvern, așa cum îl consideră, și să administreze criza pandemică mai bine decât s-a făcut până acum, dacă într-adevăr poate face acest lucru și nu a doar a amăgit electoratul”.

În schimb, PSRM se arată gata să voteze un Guvern propus de Maia Sandu „dacă demonstrează că într-adevăr este gata să-și asume responsabilitatea pentru conducerea țării și poate propune o echipă de oameni profesioniști cu care să facă acest lucru”.

Totodată, PSRM consideră că actualul Guvern acționează profesionist și responsabil și duce o muncă extrem de grea pentru limitarea consecințelor pandemiei și sugerează că Executivul nu-și va da demisia sub nicio formă într-o perioadă de criză.

Citește și: Igor Dodon anunță că PSRM ar fi gata să susțină un Guvern propus de noua președintă. Litvinenco: „Să plece!”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button