fbpx

Socialiștii, gata să discute și alte candidaturi de premier: Vor mai multă insistență de la Năstase

PSRM, formațiunea care a semnat pentru propunerea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de premier, este dispusă pentru a discuta și alte candidaturi. Afirmația a fost făcută de președintele fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță. EL s-a referit, în mod special, la liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care și-a propus recent candidatura la șefia Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citește și: Și democrații ies la rampă, după decizia CC: Nu „anticipate sau referendum”, ci „anticipate sau Guvern”

Suntem gata să discutăm și alte candidaturi. Sunt discuții, ne dorim cu toții fapte mai concrete. Mă refer la Andrei Năstase, ar fi de dorit ca dumnealui să iasă cu fracțiunea sa și să spună că fracțiunea mea mă propune pe mine, uitați-vă lista, au semnat atâția, vă îndemn pe următorii să semnați la fel, acceptăm sau nu acceptăm din partea cutare sau cutare fracțiuni semnăturile și atunci este o cale indiferent de faptul că înaintează sau nu va înainta doamna președinte, pentru că ea are finalitatea cu desemnarea unei candidaturi de către majoritatea parlamentară. Evident că aici venim la situația că Parlamentul nu poate fi dizolvat deoarece el a identificat soluția”, a declarat Furculiță.

Corneliu Furculiță s-a referit și la acțiunile președintei Maia Sandu.

Vezi și: „Țara intră într-o criză profundă”: Socialiștii cheamă fracțiunile parlamentare la dialog

Dacă ea procedează în conformitate cu Constituția, atunci ea este obligată, conform deciziei Curții Constituționale, să reia consultările cu fracțiunile parlamentare, să constate existența unei majorități, care este certă din punct de vedere constituțional. (…) Dacă doamna președinte nu înaintează, se opune, Parlamentul va avea pârghii să activeze în continuare în cadrul acestui guvern efectiv și țara va fi guvernată, salariile vor fi plătite”, a mai spus deputatul.

Amintim că Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul prin care Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministru.

Citește și: Platforma DA a inițiat discuții cu partidele „pro-europene responsabile” din Parlament. PAS – primul la rând

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button