fbpx

Sandu, despre declarațiile făcute de Zaharova: Unde depozităm gazele e treaba noastră

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție la declarațiile făcute de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. cu privire la nemulțumirea Kremlinului față de faptul că Republica Moldova stochează rezerve de gaz în Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, Maia Sandu a declarat că este decizia Republicii Moldova când consumă și unde depozitează gazele pe care le-a achiziționat.

Atât timp cât noi am plătit pentru aceste gaze, sunt proprietatea Republicii Moldova și este decizia noastră când le consumăm, dacă nu le consumăm imediat, unde le depozităm nu este treaba lui Putin, este doar treaba noastră„, a spus Maia Sandu.

Totodată, lidera de la Chișinău, a subliniat că vorbitorii de limbă rusă din Republica Moldova nu sunt în pericol, aceștia fiind respectați ca toți ceilalți cetățeni ai țării.

Nu mă interesează, nu citesc și respectiv nu am de ce să comentez declarațiile purtătorului de cuvânt de la Ministerul de Externe de la Moscova. Amenințări au fost exprimate și în anterior, nu suntem la prima experiență, e modalitatea în care Moscova face politică externă. Noi suntem o țară liberă, o țară care vrea să rămână parte a lumii libere și respectiv luăm decizii suverane, facem ceea ce e bine pentru cetățeni și vorbitorii de limbă rusă în această țară nu sunt în pericol, ei sunt respectați ca toți ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova. Asta am promis că o să îi respectăm pe toți, o să avem grijă de siguranța tuturor, respectiv nu s-a schimbat nimic aici, restul sunt acuzații false și încercări de destabilizare în Republica Moldova„, comentează Maia Sandu.

Citește și: Zaharova, despre anunțul că R. Moldova dă în judecată Gazprom: Îndemn partenerii moldoveni să se abțină de la politizarea subiectului

Articole asemănătoare

Back to top button