fbpx

„Să-și rezolve individual problemele”. Ce spune Putin despre situația din Republica Moldova

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit, în cadrul summitului Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), despre situația Republicii Moldova și a Kârgâzstanului, despre care a spus că „ar trebui să li se permită să gestioneze situația internă în mod independent”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul rus a vorbit despre presupusele încercări ale puterilor din exterior de a interveni în afacerile interne din Republica Moldova, Kârgâzstan și Belarus. Vladimir Putin a declarat că „este inacceptabil să fie impuse soluții din afară, deoarece fiecare stat trebuie să își rezolve problemele individual”.

„Acest lucru se referă în mod direct la evenimentele care au avut loc recent în Kârgâzstan, dar și la lupta politică internă care se desfășoară actualmente în Moldova. Cetățenii trebuie să-și rezolve individual problemele”, a spus Putin.

Potrivit Ria Novosti, în Kârgâzstan, pe 5 octombrie, au izbucnit proteste în masă pe fundalul rezultatelor alegerilor parlamentare care au avut loc pe 4 octombrie. După ciocnirile dintre protestatari și forțele de securitate, susținătorii partidelor de opoziție au ocupat clădirea parlamentului. Aproape 2000 de oameni au fost răniți în ciocniri, iar o persoană a fost omorâtă.

Articole asemănătoare

Back to top button