fbpx

România: Guvernul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului

Plenul Parlamentului României a acordat joi, 25 noiembrie, votul de încredere Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

S-au înregistrat 318 voturi „pentru” şi 126 voturi „împotrivă”. Pentru ca Guvernul propus să fie învestit de Parlament, era nevoie de minimum 234 de voturi „pentru”, notează Agerpres.

Votul a fost secret, cu bile. Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere va fi înaintată de îndată şefului statului, spre a proceda la numirea Guvernului.

Premierul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului urmează să depună individual, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, jurământul de credinţă.

Cine este Nicolae Ciucă?

În decembrie 2020, Nicolae Ciucă a fost pentru scurt timp premier intermiar, după ce Ludovic Orban a demisionat. Acesta este un militar de carieră şi a fost prezent la numeroase misiuni militare în afara ţării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Ciucă fost comandant de pluton de lansare, apoi comandant de pluton de cercetare şi instrucţie, pentru ca în 1993 să ajungă ofiţer de stat major în biroul operaţii.

În anul 2003 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, iar pe 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button