fbpx

Reforma constituțională, făcută de o Comisie parlamentară? Bolea va fi președintele ei, iar Sîrbu – secretarul

Proiectele de legi ce țin de reforma constituțională vor fi înaintate în Legislativ de o Comisie specială. Aceasta a fost constituită în cadrul ședinței de vineri a Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Comisia va fi formată din reprezentanți ai fracțiunilor și grupurilor parlamentare, experți în drept constituțional, reprezentanți ai mediului academic și societății civile. Dintre cei 11 membri, patru sun socialiști, doi din PAS și câte unul din celelalte formațiuni.

Președinte al Comisiei a fost ales Vasile Bolea, iar îna ceasta se mai regăsesc socialiștii Grigore Novac, Adrian Lebedinschi și Ștefan Gațcan. Din partea Platformei Pentru Moldova a fost delegat Sergiu Sîrbu, care va fi și secretar al Comisiei, iar din partea Paridului ȘOR – Denis Ulanov.

Urmează desemnarea membrilor din partea fracțiunilor PAS, Blocul ACUM, Partidului Democrat, Pro Moldova și Platforma DA. De asemenea, ulterior vor fi aleși și doi vicepreședinți ai Comisiei.

Potrivit lui Vasile Bolea, care este și unul dintre autorii proiectului, documentul a fost elaborat pentru asigurarea stabilității, funcționalității și conlucrării ramurilor puterilor în stat și sporirii eficienței administrației publice, garantării independenței și protecției juridice autorității de jurisdicție constituțională, consolidării societății, a statalității, suveranității și independenței Republicii Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button