fbpx

Reacția Maiei Sandu la protestele AUR din fața Președinției

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție de răspuns la protestele organizate de membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Aceasta a fost oferită pe 30 iunie, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Înțeleg că au protestat. Din fericire, sau din nefericire, Președinția nu verifică rapoartele financiare ale partidelor politice în campanie. Această responsabilitate ține de alte instituții. Am spus și mai devreme că, e foarte important ca toate cheltuielile partidelor să fie reflectate în rapoarte și de asta se ocupă CEC. Proteste se fac ca să se atragă atenția la campania concurenților electorali”, a declarat șefa statului.

ZUGO amintește că protestele AUR au început atunci când Serviciul de Informații și Securitate (SIS), a înaintat o scrisoare Comisiei Electorale Centrale (CEC) , în care se cer a fi verificate sursele de finanțare ale AUR.

În consecință AUR a acuzat-o pe președinta țării, Maia Sandu, că ar avea tangențe cu o posibilă excludere AUR din cursa electorală. De menționat este faptul că SIS se află subordinea Președinției.

Atunci SIS-ul a venit cu o reacție publică la acuzații. Candidații electorali ar fi cerut o întrevedere la SIS, dar nu au fost primiți în audiență de către directorul instituției. Astfel, AUR a înnoptat în corturi în fața sediului.

Ulterior, liderul AUR, Vlad Bilețchi, anunțat că a cerut audiență Maiei Sandu.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button