fbpx

Reacția lui Cavcaliuc la anunțul că ar putea fi adus forțat în fața procurorilor: „Activismul meu politic deranjează”

„Activismul meu politic îi deranjează pe cei care astăzi mai trag sforile”. Aceasta este reacția lui Gheorghe Cavcaliuc la anunțul că ar putea fi adus forțat în fața procurorilor pentru a i se înainta învinuiri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul califică demersul procurorilor din Sîngerei la Comisia Electorală Centrală (CEC) drept intenție de a-l scoate din cursa pentru anticipate. Mai mult, el spune că asupra ofițerilor s-ar exercita influență.

„Demersul procuraturii la CEC e o confirmare că se urmărește scoaterea mea din cursa electorală, cu orice preț. Prin acest demers ei au confirmat și ceea ce au încercat să țină în taină – ședința secretă, la care puneau la cale cum să îmi închidă gura.

Iată o dovadă absolută că activismul meu politic îi deranjează pe cei care astăzi mai trag sforile. Lor le este frică, pe bună dreptate, că deja după 11 iulie vor înfunda pușcăria pentru toate fărădelegile comise. (…)

Vin cu un îndemn și pentru procurori, care sunt folosiți acum pentru a mă intimida și a exercita presiuni asupra mea. Nu vă lăsați folosiți în ilegalități. Nu îndepliniți ordinele criminale.

Eu, personal, și echipa PACE considerăm că e un joc politic, mai ales că ați somat să se prezinte la audieri și cinci doamne, membre ale partidului și candidați pentru funcția de deputat”, menționează Cavcaliuc.

Politicianul declară că toate acțiunile procurorilor au fost contestate de către avocați în instanță, iat judecătorii încă nu s-au pronunțat. El mai afirmă că va participa la audieri, însă după 11 iulie.

Amintim că, joi, ofițera de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a confirmat pentru ZUGO că a fost depus la CEC un demers prin care se cere ca liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, să fie adus forțat în fața procurorilor. Acesta urmează să îi fie înaintate învinuiri în dosarul „verde de briliant”.

Se întâmplă după ce la începutul lui aprilie, vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de membrii PACE. Drept urmare, funcționarul a ajuns la spital și risca să își piardă vederea.

Activiștii din cadrul formațiunii au spus că au recurs la acțiune deoarece Tutunaru s-ar fi imunizat în afara rândului. Ulterior, Poliția a pornit un proces penal, iar Cavcaliuc a fost recunoscut învinuit.

Articole asemănătoare

Back to top button