fbpx

Reacția Kremlinului: Nu există aspecte politice și nici nu pot exista, negocierile cu Gazprom sunt exclusiv comerciale

Negocierile moldo-ruse privind furnizarea de gaze naturale nu ar fi politizate de către Rusia și au un caracter exclusiv comercial, susține secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu există aspecte politice și nici nu pot exista, sunt negocieri exclusiv comerciale. Există o cerere, există o propunere comercială, există o reducere propusă, există și problema datoriei acumulate. Toate acestea au un caracter comercial, nicio politizare aici nu există și nu poate fi”, a răspuns Peskov, potrivit tass.ru, solicitat să comenteze articolul The Financial Times, în care se indică că Moscova ar impune condiții economice în negocierile cu partea moldovenească.

Amintim că, potrivit Financial Times, care a dedicat un articol crizei energetice din Republica Moldova, Gazprom a oferit un acord „mai avantajos” în schimbul amânării reformelor agreate de Chișinău cu Uniunea Europeană.

Aceasta ar însemna că autoritățile moldovene „să ajusteze” un acord de liber schimb cu UE, precum și să amâne liberalizarea pieței energiei în schimbul unui noi înțelegeri comerciale cu Gazprom.

Vezi și: Compania poloneză și cea olandeză au livrat R. Moldova cele două milioane de metri cubi de gaze naturale

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button