fbpx

Răbdarea lui Voronin a crăpat? Adresare către Sandu, deputați și CC: „Degrabă nu va avea cine să vă aprecieze talentele”

Fostul președinte, Vladimir Voronin, pare să încerce să iasă din umbră. Liderul comuniștilor a adresat un mesaj președintei, deputaților și Curții Constituționale, cerând învestirea Guvernului și încetarea confruntărilor politice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mă cuprinde amărăciunea și rușinea pentru ceea ce se întâmplă astăzi în țara noastră. Amărăciunea mea vine de la faptul că zilnic în Moldova se îmbolnăvesc mii și mor zeci de oameni. În respectiva situație, bolnavilor deseori li se refuză spitalizarea. De acum se caută posibilități de a extinde teritoriile cimitirelor, nu ajung sicrie pentru cei care au decedat și trebuie să fie înmormântați.

Sentimentul de rușine mi-l provoacă faptul cum în această îngrozitoare situație se comportă așa-numita clasă guvernantă a Moldovei. Vă am în vedere pe dumneavoastră, domnilor deputați în Parlament, și pe dumneavoastră, doamnă Președinte”, declară Voronin.

Politicianul face referire la evenimentele care s-au produs anterior în Republica Moldova, dar și la situația din alte țări. De asemenea, fostul președinte critică actuala conducere a țării pentru criza politică și le oferă câteva sugestii guvernanților.

„Această îngrozitoare năpastă a afectat întreaga lume. Dar spuneți-mi, vă rog, în care altă țară comportamentul politicienilor este atât de nerușinat și iresponsabil ca al dumneavoastră? În toate țările afectate de pandemie clasa politică se consolidează, încadrându-se activ în depășirea acestei nenorociri comune prin grija față de sănătatea oamenilor, prin întreprinderea măsurilor necesare pentru salvarea vieților omenești.

Pe când dumneavoastră, cei care vă aflați la guvernare, sunteți preocupați de un iarmaroc politic de partajare a puterii. Organizând acest spectacol ieftin, nu mai sunteți în stare să vă dați seama că foarte degrabă nu va avea cine să vă aprecieze „talentele”. Știți de ce? Pentru că oamenii se îmbolnăvesc și mor în fiecare zi, în fiecare ceas. Și cu cât mai departe – cu atât mai mulți și mai mulți. (…)

Nu încetați să vă împroșcați cu noroi unii pe alții și provocați noi valuri ale crizei, care nu mai pot fi depășite. Dacă dumneavoastră ați hotărât să luptații unii împotriva altora, fără a lua în considerare pierderile de populație a Republicii Moldovei chiar și până la ultimul cetățean al țării, recunoașteți acest lucru în mod cinstit. Ca oamenilor să le fie clar că nu sunteți oameni de nădejde și nu mai pot avea nădejde în voi”, menționează politicianul.

Așadar, liderul comuniștilor cere politicienilor să pună capăt „zâzaniilor politice”. De asemenea, el îndeamnă Curtea Constituțională să refuze examinarea cererilor care vin de la deputați și șefa statului, considerându-le „stupide”.

„Orice discuții cu tema alegerilor parlamentare anticipate să fie amânate până la stabilizarea totală a situației epidemiologice din țară. Ca politician și lider de partid, optez pentru faptul ca să ne debarasăm cât mai repede posibil de actualul Parlament, care este corupt, mafiot și trădător. (…) Spre deosebire de dumneavoastră, domnilor deputați și doamnă președinte, cetățeanul și patriotul din mine îl învinge pe politicianul din mine.

În al treilea rând, dumneavoastră sunteți obligați ca, în cel mai scurt timp, să formați și să confirmați un guvern plenipotențiar, care să-și asume organizarea și întreaga responsabilitate pentru realizarea măsurilor de ameliorare a complicatei situații epidemiologice din țară, care în cele mai scurte termene va soluționa problemele legate de achiziționarea preparatelor medicale necesare și va organiza procesul de vaccinare a populației țării. Și o va face fără a ține cont de interese politice și cheltuieli materiale”, conchide Voronin.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button