fbpx

Promisiunea lui Plahotniuc: Cetățenii vor primi gratuit medicamente de primă necesitate

Mai multe medicamente împotriva celor mai răspândite maladii vor fi compensate 100% de stat, iar de ajutor din partea Guvernului vor putea beneficia toate categoriile de cetățeni. Anunțul a fost făcut de președintele PD, Vlad Plahotniuc, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul formațiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Când am preluat guvernarea în 2016, lista de medicamente parțial compensate conținea aproximativ 80 de tipuri de substanțe medicinale. Noi am mărit numărul de medicamente compensate până la 150 de tipuri de substanțe medicinale. De asemenea, noi am asigurat eliberarea gratis a medicamentelor, cu rețeta de la medic, pentru toți copiii cu vârsta de până la 18 ani”, a enumerat liderul democraților.

Acesta a anunțat că în cadrul ședinței de astăzi s-a decis ca toate categoriile de cetățeni să beneficieze gratuit de un șir de medicamente de primă necesitate. Potrivit lui Plahotniuc, datorită veniturilor la buget, măsura va putea fi implementată chiar din luna februarie.

„Mai exact, am decis ca pentru fiecare dintre cele mai răspândite și cu risc sporit maladii, să existe cel puțin un preparat medicinal esențial, care să fie oferit absolut gratis, adică statul să-l compenseze complet, în proporție de 100%.

Am solicitat de la Ministerul Sănătăți să organizeze o conferință de presă pe această temă, unde să dea explicațiile necesare despre lista preparatelor gratuite și să asigure ca farmaciile să ofere aceste preparate cetățenilor, atunci când ei vor prezenta rețetele medicale, în mod gratuit.

Ceea ce facem noi acum, este să ne îndeplinim datoria și programul de guvernare, așa cum am făcut de trei ani încoace, de când am pornit toate proiectele importante pentru cetățeni”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Amintim că democrații au mai anunțat astăzi un șir de măsuri sociale printre care se numără acordarea compensației pentru perioada rece a anului, dar și a unui supliment la pensii de 600 de lei pentru perioada sărbătorilor de Paște.

Articole asemănătoare

Back to top button