fbpx

Pro Moldova: „Coaliția Dodon-Șor a votat pentru creșterea inflației, pentru o nouă limbă de stat și pentru divizarea societății”

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a venit cu o reacție vizavi de proiectele de lege votate la ședința plenară a Guvernului, de pe 16 decembrie, spunând că s-a votat pentru creșterea prețurilor și divizarea societății.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Coaliția Dodon-Șor a votat astăzi pentru creșterea inflației, a prețurilor, pentru o nouă limbă de stat și pentru divizarea societății. Acestea sunt prioritățile electorale ale deputaților din noua majoritate parlamentară și nu au nimic în comun cu agenda oamenilor obosiți și sărăciți de pandemie și spectacole politice”, a declarat Andrian Candu, după ce a anunțat boicotarea ședinței Parlamentului.

Potrivit lui, este populist să spui că datoria din buget va fi iertată prin legea miliardului, în lipsa oricăror analize, fără discuții cu Guvernul, fără discuții cu partenerii externi. Această lege va duce la decapitalizarea Băncii Naționale a Moldovei, fapt ce va trebui să fie acoperit cu emisii noi de bani. În consecință, vom avea inflație și creștere a prețurilor deja în următoarele luni.

„Deputații vorbesc despre limbă, istorie, încercând să camufleze dorința de a ridica limba rusă la nivelul limbii române în instituțiile și serviciile publice, în presă, precum și în viața de zi cu zi”, a mai declarat liderul Pro Moldova, menționând că, prioritățile cetățenilor țării sunt altele, iar acest lucru s-a văzut inclusiv prin protestul agricultorilor din această dimineață.

Amintim că limba rusă urmează să obține și mai multe privilegii în comparație cu cele pe care le avea până acum în Republica Moldova. Și asta pentru că deputații PSRM și cei ai platformei Pentru Moldova (din care face parte Partidul Șor și câțiva deputați care au părăsit PDM și, ulterior, grupul Pro Moldova) au votat miercuri, în lectura a doua, proiectul de lege al socialiștilor privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, și membrii PAS au venit cu o reacție la decizia anulării legii care pune miliardul furat pe umerii cetățenilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button