fbpx

video | Premierul finlandez Sanna Marin a făcut un test antidrog. A promis că nu a folosit niciodată droguri

Premierul finlandez Sanna Marin a declarat vineri că a făcut un test antidrog în urma publicării unor imagini video din această săptămână în care apare petrecând cu prietenii și a promis că nu a folosit niciodată droguri, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a mai precizat că abilitatea sa de a-și îndeplini îndatoririle oficiale a rămas neafectată în noaptea de sâmbătă spre duminică și că ar fi părăsit petrecerea dacă ar fi fost nevoită să lucreze.

În această săptămână au început să circule pe rețelele de socializare mai multe clipuri video cu tânărul premier finlandez petrecând alături de influenceri și artiști cunoscuți din Finlanda, iar acestea au fost publicate de mai multe instituții media din Finlanda și din străinătate.

„În ultimele zile, au existat acuzații publice destul de grave că am fost într-un spațiu în care s-au consumat droguri sau că eu însămi am consumat droguri”, a declarat Sanna Marin într-o conferință de presă.

„Consider că aceste acuzații sunt foarte grave și, deși consider că cererea de a face un test antidrog este nedreaptă, pentru propria mea protecție legală și pentru a clarifica orice îndoială, am făcut astăzi un test antidrog, ale cărui rezultate vor veni în aproximativ o săptămână”, a mai spus Sanna Marin.

Coaliția și opoziția i-au cerut Sannei Marin să facă un test antidrog

Marin, care a devenit cel mai tânăr lider guvernamental în funcție din lume în decembrie 2019, s-a confruntat cu apeluri din partea membrilor coaliției sale de guvernare, precum și din partea opoziției, de a face un test antidrog după apariția filmărilor.Liderul social-democrat a declarat că nu a consumat niciodată droguri și că nu a văzut pe nimeni făcând acest lucru la petrecerea la care a participat.

În timp ce mulți au lăudat-o pe Marin pentru că a reușit să îmbine munca solicitantă cu o viață privată activă, alții au pus sub semnul întrebării decizia sa de a se lăsa filmată, chiar dacă i s-a promis că înregistrările video nu vor fi făcute publice.

„Dacă ar exista o criză, aș ști înainte de miezul nopții”

Într-o perioadă în care Europa a fost tulburată de războiul Rusiei din Ucraina, Marin s-a confruntat, de asemenea, cu critici potrivit cărora petrecerile sale ar putea interfera cu capacitatea sa de a-și îndeplini rapid atribuțiile în cazul în care o criză bruscă ar lovi Finlanda.

„Dacă ar exista o situație de criză, aș ști despre ea înainte de miezul nopții într-o sâmbătă seara”, a declarat Sanna Marin, adăugând că forțele armate finlandeze sunt bine echipate pentru a anticipa orice criză militară care ar putea afecta țara.

Finlanda, care împarte o graniță terestră lungă cu Rusia, a solicitat, împreună cu Suedia, țara vecină, să adere la NATO în urma războiului din Ucraina.

Petrecerea privată la care a participat premierul Finlandei

Mai multe clipuri apărute pe rețelele de socializare o arată pe Sanna Marin cum bea alături de un grup de prieteni și cântă și dansează pe melodii ale rapperului finlandez Petri Nygård și ale cântărețului pop Antti Tuisku, notează The Independent.

În clipuri, petrecăreții cântă, se îmbrățișează și dansează împreună, se aud înjurături și se văd pahare cu băuturi.

Articole asemănătoare

Back to top button