fbpx

Plîngău: „Nu înțeleg de ce Șor nu-i scos în fața legii. De ce PAS acceptă anume o astfel de opoziție”

În contextul ultimelor proteste organizate de către Partidul Șor împotriva guvernării, președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook. Politicianul se arată indignat de faptul că guvernarea nu face o solicitare pentru a-l aduce pe Ilan Șor în fața legii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu chiar nu înțeleg de ce Șor nu-i scos în afara legii și nici măcar nu se face o solicitare în acest sens. Închidem ochii la corupția de azi, închidem ochii la modul în care sunt folosite nevoile și greutățile oamenilor ca scut de protecție a unor hoți ordinari. Nu înțeleg ce face procuratura, poliția și de ce PAS acceptă anume o astfel de opoziție. Nu înțeleg cum s-a admis ca principalii vinovați de comiterea unor infracțiuni mai noi au fost lăsați să plece, iar unele dosare se prăfuiesc de ani buni și tot ce se întâmplă e doar o mimare de acțiuni. De ce a fost nevoie de atâtea circuri cu Marina Tauber ca într-un final justiția să capituleze?”, se arată în postarea sa de Facebook.

Dinu Plîngău subliniază faptul că o posibilă revenire a „frăției penalilor” ar putea fi posibilă din cauza inacțiunii actualei guvernări.

„Avem democrație, spun cei de la PAS. Într-o democrație, hoții stau la pușcărie, dar nu continuă actele de corupție în văzul tuturor. Or, ce fac instituțiile noastre când în văzul tuturor se plătesc bani pentru proteste? Despre proveniența lor și modul în care au fost spălați nici n-are rost să întreb…
Reiterez apelul Platformei DA: dacă nu puteți face ordine în justiție și ați ales să cochetați cu baronii sabotori, atunci sunteți obligați să depuneți o sesizare la Curtea Constituțională, altfel, revenirea ,,frăției penalilor” va fi rezultatul inacțiunilor voastre”, se mai arată în mesaj.

În context, Dinu Plîngău anunță că Platforma DA a pregătit o sesizare împotriva lui Șor, dar este de competența puterii să o depună.

„P.S. La sediul nostru a venit o doamnă profesoară care e susținătoarea PAS cu rugămintea de a ajuta PAS să-l scoată pe Șor în afara legii. I-am spus că Platforma DA a pregătit o sesizare și că e de competența guvernării s-o depună. Moldova merită o clasă politică curată și o justiție fără de baroni”, conchide președintele Platformei DA.

Articole asemănătoare

Back to top button