fbpx

Platforma „Pentru Moldova”: PAS, PPDA și PD să-și asume responsabilitatea pentru atacurile raider

Refuzul fracțiunilor parlamentare ale PAS, PPDA și PD de a delega membrii săi în comisia parlamentară privind investigarea circumstanțelor de preluare forțată a unor acțiuni pe piața nebancară, în contextul ultimelor evenimente din jurul companiei de asigurări Moldasig, ar trezi îndoieli referitoare la beneficiarul intereselor pe care le apără deputații prin blocarea anchetei, se arată într-o declarație a platformei parlamentare „Pentru Moldova”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pentru Moldova” amintește că reprezentanții partidelor menționate au votat unanim în Comisia juridică, numiri și imunități pentru crearea Comisiei de anchetă, iar acum și-ar fi schimbat intenția.

„Considerăm că deputații respectivi trebuie considerați complici și responsabili direcți pentru atacurile raider lansate în ultima perioadă și pentru consecințele dezastruoase care vor afecta economia țării și fiecare cetățean al Republicii Moldova”, se arată în declarație.

Potrivit autorilor, deputații din PAS, PPDA și PD ar fi ignorat riscurile la care este supus întreg sistemul bancar și nebancar din Republica Moldova, asupra cărora au atras atenția inclusiv președinta aleasă Maia Sandu, reprezentanții mai multor formațiuni politice și experți independenți. Totodată, „Pentru Moldova” susține că metodele de atacuri raider la care am asista ar fi similare celor din 2010-2012.

„Îndemnăm insistent toate partidele parlamentare să pătrundă în esența acestor cazuri și să înțeleagă gravitatea situației și consecințele care pot afecta profund sistemul bancar și nebancar al Republicii Moldova și, respectiv, stabilitatea economică a țării. În caz contrar, să recunoască deschis ale cui interese le urmăresc și să-și asume întreaga responsabilitate pentru consecințe. Cetățenii trebuie să-și cunoască eroii, mai ales în ajunul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate”, își încheie declarația „Pentru Moldova”.

Amintim că, vineri, deputații PAS, PPDA și PDM au refuzat să voteze pentru crearea comisiei respective, precum și să desemneze membri ai acesteia, iar inițiativa a fost blocată. Parlamentarii, însă, au votat însă cu o zi înainte pentru includerea subiectului pe agendă parlamentară și l-au susținut în cadrul ședinței Comisiei juridice.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button