fbpx

Platforma DA anunță că va merge la consultările inițiate de Maia Sandu. „Urmează să discutăm minuțios”

După ce Maia Sandu a anunțat, imediat după învestire, că invită fracțiunile parlamentare la discuții pe marginea demisiei Guvernului, Platforma DA devine primul partid care a anunțat public că va participa la aceste consultări. Potrivit formațiunii, deputații urmează să aibă o întrevedere cu șefa statului luni, 28 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari, afirmă că plecarea lui Ion Chicu din funcție ar face parte din „tactica pământului pârjolit”. În același timp, politicianul se declară surprins de reacția unor colegi de-ai săi din Parlament, dar și de cea a unor jurnaliști și analiști politici.

„Voi v-ați așteptat la altceva de la această gașcă? Totodată, după ce timp de jumătate de an am întreprins niște eforturi enorme de a demite acest Guvern-catastrofă, nu prea înțeleg încercările de a-l impune pe Chicu și compania să rămână în funcții. Oare putem aștepta de la acești oameni muncă eficientă în continuare? Situația moștenită de la un agent de influență al unui stat străin este gravă. Urmează să discutăm minuțios problema luni, la consultările cu doamna președintă”, declară Slusari.

Celelalte fracțiuni parlamentare, deocamdată, nu au dezvăluit detalii despre eventuala întrevedere cu Maia Sandu și nici nu au comunicat dacă vor merge sau nu la consultările inițiate de președintă/

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, în cadrul unui briefing la care a venit însoțit de Zinaida Greceanîi și Igor Dodon, intenția sa de a pleca din funcție. Potrivit lui, astfel s-a făcut primul pas pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ulterior, acesta a declarat că el și mai mulți funcționari ai cabinetului său, inclusiv șefa de la Ministerul Sănătății – Viorica Dumbrăveanu, vor asigura interimatul până la sfârșitul anului. Printre candidaturile care ar putea ocupa ulterior funcția se numără inclusiv ministrul Apărării Victor Gaiciuc.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button