fbpx

PAS, după un an de guvernare: R. Moldova a făcut un pas istoric pentru integrarea în familia UE

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a făcut bilanțul rezultatelor obținute într-un an de guvernare. Astfel, potrivit președintelui PAS, Igor Grosu, Republica Moldova a reușit să facă un pas istoric pentru integrarea în marea familie europeană. Declarațiile au fost făcute luni, 11 iulie, în cadrul unei conferințe de presă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În acest an, am reușit să oferim ajutor semnificativ cetățenilor prin compensarea facturile pentru gaz, majorarea fondului de subvenționare în agricultură și sporirea cu 40% a listei medicamentelor compensate. Totodată, am obținut libera circulație a transportatorilor în UE, am votat legea privind dezinformarea în mass-media și am numit șefi integri în fruntea instituțiilor statului. Mai sunt multe de făcut, urmează să avansăm în reforma justiției, asigurarea securității energetice și să dezvoltăm mai multe proiecte sociale. R. Moldova va obține tot suportul necesar pentru modernizarea țării, iar noi vom depune efort ca moldovenii să trăiască mai bine în țara lor”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Totodată, la eveniment a fost prezentă și șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, care a menționat că ultimul an nu a fost deloc unul ușor, din cauza multiplelor crize prin care trece Republica Moldova.

„Acum un an, am început să facem ordine în instituțiile statului și am obținut o justiție liberă și curajoasă. Guvernul a reușit să crească cotele de export în UE, am majorat investițiile pentru repararea drumurilor și am mărit pensiile. Totodată, am gestionat cea mai mare criză de refugiați din istoria țării. Sunt convinsă că vom depăși toate dificultățile, deoarece ne dorim o țară mai bună. Am readus credința că R. Moldova merită să fie în familia europeană. Vom susține în continuare afacerile și creșterea economică, iar proiectele majore le vom duce la bun sfârșit. Sunt convinsă că vom trece cu bine peste crize și ne așteaptă viitorul pe care vi l-am promis”, a adăugat premierul Natalia Gavrilița.

Amintim că în urma alegerilor anticipate din 11 iulie 2021, PAS a acumulat peste 52% din voturile alegătorilor. Astfel, formațiunea a obținut majoritatea parlamentară. În noul Legislativ au acces trei partide. PAS a obținut 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) – 32 și Partidul Șor – șase.

Articole asemănătoare

Back to top button