fbpx

Partidul Șor: Nu ne temem de alegeri anticipate. Maia Sandu a tăiat craca de sub picioarele sale și ale cetățenilor

Partidul Șor și platforma parlamentară Pentru Moldova au venit cu o poziție comună după ce Curtea Constituțională (CC) a constatat existența circumstanțelor de dizolvare a Legislativului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: Năstase comentează decizia CC: Platforma DA e pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate

„Maia Sandu a vrut, Curtea Constituțională a decis: alegeri anticipate pe timp de pandemie. Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu e nici pe departe o rezolvare a crizei politice, ci aprofundarea ei. În loc de stabilitate și gestionarea eficientă a crizei pandemice, Maia Sandu a dus această țară și oamenii acestei țări spre nihilism, revoltă și dezorganizare”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit formațiunii, Maia Sandu „și-a tăiat nu doar ei craca de sub picioare, ci și tuturor oamenilor care așteptau soluții pentru probleme lor, în plină criză economică, pandemică și socială, iar Iar soluția nu sunt alegerile. Și oamenii știu asta. Oamenii înțeleg asta”.

Citește și: Filip: Aș vrea să cred că anticipatele vor salva țara, dar știu că în următorul Parlament se vor regăsi aceleași partide

„Maia Sandu este astăzi în război nu doar cu oponenții ei politici, ci și cu o întreagă țară. Însă va pierde acest război. Păcat doar că, odată cu ea, victime colaterale vor deveni și mulți alți oameni, care n-au nicio vină că au un astfel de președinte, un președinte care s-a cocoțat pe orgoliile ei și nu vrea să coboare în ruptul capului de pe piedestalu-i imaginar.

Noi nu ne temem de alegeri anticipate. Suntem sigur pe noi și pe victoria noastră. Dar orice îmbolnăvire, orice moarte de COVID-19 din timpul alegerilor, din timpul campaniei electorale, va fi pe conștiința Maiei Sandu”, se mai arată în comunicat.

Vezi și: Reacția lui Andrian Candu privind decizia Curții Constituționale: Anticipate să fie

De asemenea, și Igor Dodon a venit cu o reacție la decizia CC, afirmând că președinta Maia Sandu uzurpează puterea în stat cu ajutorul a trei judecători constituționali.

Pe de altă parte, PAS și Renato Usatîi, în reacțiile lor, au declarat că așteaptă decretul Maiei Sandu privind stabilirea datei alegerilor legislative anticipate, susținând că această decizie este una potrivită și necesară.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button