fbpx

Parlamentarii se întrunesc joi în ședință. Pe agendă, modificări ale legilor privind pensiile și salarizarea bugetarilor

Deputații se întrunesc joi la ședința plenară a Parlamentului. Pe agendă se numără 10 proiecte, inclusiv cele legate de modificarea legii pensiilor și salarizării bugetarilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, este vorba despre „suplimentul de solidaritate”. Acesta va fi oferit persoanelor cărora li s-a calculat pensia sub cea minimă.

Cât despre salarizarea bugetarilor ține de reorganizarea administrației publice. Bunăoară, dacă o persoană a fost transferată de la o instituție la alta în urma procesului, iar salariul este mai mic decât cel anterior, specialistului i se garantează diferența.

Deputații urmează să mai voteze joi un acord de finanțare, oferit în contextul pandemiei, să aprobe modificări ce țin de nomenclatura combinată a mărfurilor, să dezbată proiectul referitor la utilizarea „Drepturilor Speciale de Tragere”, alocate de Fondul Monetar Internațional, să discute modificarea legilor privind Curtea Supremă de Justiție și Autoritatea Națională de Integritate și Comisia Națională a Pieței Financiare, dar și să aprobe protecția o inițiativă pricind protecția socială a unor categorii de populație.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button