fbpx

Obiectul suspect intrat în spațiul aerian al R. Moldova ar aparține Rusiei, susține Grosu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, confirmă că marți, 14 februarie, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis pentru câteva ore din cauza unui obiect zburător care ar aparține Federației Ruse. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful Legislativului susține că ar fi vorba de o dronă sau un dispozitiv care efectuează măsurări la o anumită înălțime. Grosu afirmă că inițial, informația a parvenit de la autoritățile din Ucraina, ulterior fiind confirmată de către Ministerul Apărării de la Chișinău.

„Pentru aceasta a fost nevoie de acel scurt interval să securizăm spațiul aerian, mai bine zis, să securizăm spațiul aviatic”, a menționat Grosu.

Președintele Parlamentului mai susține că obiectul suspect ar fi intrat din Ucraina.

„A venit din partea de nord al Republicii Moldova, din Ucraina a intrat. Trebuie să fim vigilenți, să fim în contact direct cu Ucraina și România pentru a urmări dacă astfel de situații se vor repeta”, a punctat Grosu.

Amintim că marți, 14 februarie, spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost închis pentru câteva ore, din motive de securitate. Astfel, mai multe aeronave care urmau să aterizeze pe Aeroportul din Chişinău au fost redirecţionate, iar mai multe zboruri au fost anulate.

Articole asemănătoare

Back to top button