fbpx

Năstase, despre actualul Guvern: „Trebuie schimbat în totalitate”. Pe care ministru îl pot însă păstra

Președintele fondator al partidului Platforma DA cere demiterea întregului cabinet de miniștri. Andrei Năstase spune că Executivul condus de Natalia Gavrilița înregistrează eșec după eșec atât pe plan social, cât și economic. Năstase anticipează că dacă lucrurile vor continua în același ritm, cetățenii nu vor mai tolera o astfel de atitudine față de actul guvernării, notează IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Andrei Năstase spune că solicitările unor partide din opoziția parlamentară și extraparlamentară privind demiterea unor miniștri sunt insuficiente, întrucât întregul Executiv ar trebui demis. Năstase califică întreaga echipă guvernamentală drept incompetentă și ineficientă, cu unele excepții.

„A cere astăzi demisia unui ministru, mâine a altui ministru, nu este o soluție. Acest Guvern trebuie schimbat, în totalitate. Da, în Guvern sunt niște excepții. Se fac eforturi mari pe domeniul politicii externe, pe acest ministru îl pot păstra. Mai sunt și alte domenii unde se văd eforturi, dar acest Guvern trebuie să plece. În caz contrar, va crăpa răbdarea oamenilor. Sau poate ei așteaptă să se mai inflameze starea de spirit din societate? Intrăm în toamnă și nu va fi deloc bine. Ulterior, vine iarna. Dar iarna nu-i ca vara. Avem doar eșecuri, atât pe plan social, cât și economic. Dacă nu se trezesc președintele și actualul premier să înțeleagă că este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Poți o vreme să-i minți pe unii, pe alții poți să-i minți mai mult, dar nu-i poți minte pe toți, tot timpul”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Andrei Năstase spune că inflația atinge cea mai înaltă rată din Europa atât din motive obiective, cât și din cauza incapacității Guvernului de a gestiona crizele cu care se confruntă Republica Moldova. Președintele fondator al Platformei DA le sugerează oamenilor să nu aștepte 4 ani pentru a-i taxa pe actualii guvernanți.

„Președintele a spus la o emisiune că dacă vorbești mult de prețuri, ele cresc. Peste câteva luni iese premierul și spune același lucru. Mâine-poimâine iese și președintele Parlamentului și spune același lucru. Nu neg, asta poate avea un anumit sens, dar asta o pot spune oamenii simpli, dar ei sunt la guvernare, ei trebuie să găsească soluții, nu pretexte și scuze. Trebuie să acționeze în prealabil. Dacă ai o problemă cu BNM, vorbește. De ce nu există comunicare între guvernatorul BNM și premier? Care este problema? Unul dintre ei trebuie să plece, sau să plece ambii. Își bat joc de țara asta, și asta e cel mai grav. Cât îi oferi țara cuiva s-o guverneze, nu aștepți 4 ani să-l sancționezi, îl sancționezi în primele 100-200 de zile”, a mai spus Andrei Năstase.

Sâmbătă, 4 iunie, și Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor a decis împuternicirea fracțiunii parlamentare PSRM privind inițierea procedurii de demitere a Guvernului. Potrivit legii, Executivul poate fi demis cu voturile a cel puțin 51 de deputați. Partidul Acțiune și solidaritate, de guvernământ, deține 63 de mandate din totalul de 101.

 

Articole asemănătoare

Back to top button