fbpx

Năstase, de Ziua Românilor de Pretutindeni: „Suportul diasporei noastre este exemplar”

Andrei Năstase a adresat un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni diasporei. Politicianul relatează că a marcat evenimentul la Frankfurt, unde a avut întâlnite cu mai mulți conaționali.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a menționat că deși se află departe de casă, cetățenii stabiliți în străinătate au păstrat dorul de casă și „îngrijorarea permanentă pentru tot ce se întâmplă”. În același timp, el le-a mulțumit conaționalilor pentru că s-au înregistrat prealabil la vot.

„Ziua Românilor de Pretutindeni, marcată în ultima duminică a lunii mai, mă găsește la Frankfurt, alături de diaspora noastră minunată din Germania, de care mă simt legat prin nemăsurată sete de libertate şi dreptate. Marcăm împreună cu familiile conaționalilor noștri de aici Ziua Oamenilor care și-au luat destinul de piept și au avut curajul să-și croiască drumul așa cum au considerat ei că este bine. Pentru copiii lor, pentru părinții lor, pentru ei înșiși. Știu că, deși sunteți departe de casă, dragi prieteni, rădăcinile v-au rămas intacte și dorul de țară, îngrijorarea permanentă pentru tot ce se întâmplă aici, sunt emoțiile care trăiesc în fiecare suflet aflat dincolo de hotare, în străinătăți.

Vă mulțumesc pentru implicare, pentru faptul că v-ați înregistrat masiv pentru a contribui la deschiderea secțiilor de votare în străinătate la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Este crucial ca, de această dată, să reușim. Să creăm o rezistență puternică și capabilă să deturneze intenția stângii oligarhice de a forma o majoritate parlamentară şi mai toxică decât actuala”, declară Năstase.

Liderul Platformei da este de părerea că în viitorul Parlament va exista „o majoritate pro-europeană, națională, democratică, reformistă”. Politicianul conchide că „suportul diasporei noastre este exemplar, puternic și determinat. După 11 iulie parteneriatul nostru strategic cu România și cel cu țările din UE va fi determinant pentru ieșirea din criza prelungită și lărgirea substanțială a drumului nostru comun spre comunitatea europeană”.

Articole asemănătoare

Back to top button