fbpx

Năstase comentează decizia CC: Platforma DA e pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, susține că formațiunea pe care o conduce este gata de alegeri parlamentare anticipate, după ce Curtea Constituțională (CC) a constatat existența circumstanțelor dizolvării Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citește și: Filip: Aș vrea să cred că anticipatele vor salva țara, dar știu că în următorul Parlament se vor regăsi aceleași partide

„Am luat act de decizia Curții Constituționale, emisă la capătul unei perioade îndelungate de timp în care oamenii au fost mințiți ba cu alegerile anticipate, ba cu guverne partinice, pe fundalul unei crize generalizate fără precedent prin care trece țara. Am asistat cu toții la un spectacol de prost gust al unor politicieni iresponsabili şi forțe politice populiste, aflate în permanentă campanie electorală și preocupate mereu de următoarele alegeri, nu de viitoarele generații”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Potrivit politicianului, „aceste jocuri politice creează precedente extrem de periculoase”.

„Constatăm că problemele stringente ale oamenilor cum sunt pandemia, sărăcia, lipsa de perspective, injustiția și corupția endemică a instituțiilor și funcționarilor de stat, vor rămâne şi în continuare pe planul doi, în seama unui guvern demisionar iresponsabil și incompetent, tutelat de fostul și actualul președinte.

Suntem conștienți că actualul parlament este emanația unui sistem electoral mixt convenit de Plahotniuc și Dodon, ca proiect comun al celui mai criminal regim din istoria recentă a Republicii Moldova, care a substituit statul de drept și a uzurpat puterea în stat”, se arată în mesajul liderului Platformei DA.

„Am militat și milităm pentru alegeri anticipate libere şi corecte, organizate de un Guvern responsabil ca un deznodământ firesc pentru situația politică actuală. Abordarea noastră este bazată pe responsabilitate, legalitate şi constituționalitate şi condamnarea abordărilor populiste și exclusiviste, precum şi a demersurilor iresponsabile ale unor politicieni de a-şi realiza cu orice preț obiectivele lor partinice şi personale, indiferent de consecințele și efectele economice și sociale dezastruoase pentru marea majoritate a populației, politicieni care nu doar că nu oferă nicio garanție că următoarea componență a parlamentului va fi lipsită de partide și persoane certate cu legea, ci dimpotrivă, încurajează divizarea societății în general şi a forțelor democratice, în special”, se mai arată în mesaj.

Andrei Năstase spune că Platforma DA este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate și că va „lupta pentru un Parlament curat și va face toate demersurile necesare pentru ca viitorul Parlament să fie unul fără corupți și care să răspundă doar intereselor cetățenilor şi ţării”.

Vezi și: Reacția lui Andrian Candu privind decizia Curții Constituționale: Anticipate să fie

De asemenea, și Igor Dodon a venit cu o reacție la decizia CC, afirmând că președinta Maia Sandu uzurpează puterea în stat cu ajutorul a trei judecători constituționali.

Pe de altă parte, PAS și Renato Usatîi, în reacțiile lor, au declarat că așteaptă decretul Maiei Sandu privind stabilirea datei alegerilor legislative anticipate, susținând că această decizie este una potrivită și necesară.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button