fbpx

Ministrul ucrainean de Externe, primit de omologul său moldovean: Am subliniat importanța investigării crimelor împotriva Ucrainei și a pedepsirii celor implicați

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, l-a primit la MAEIE pe omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am reiterat condamnarea agresiunii militare neprovocate și nelegitime a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Am reconfirmat susținerea fermă de către Republica Moldova a independentei, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, în hotarele ei recunoscute pe plan internațional. În cadrul întrevederii am subliniat importanța investigării crimelor de agresiune împotriva Ucrainei și tragerii la răspundere pe cei implicați. După cum a spus-o și președinta Maia Sandu, Republica Moldova susține crearea unui Tribunal Internațional Special pentru aceste crime comise”, a declarat Nicu Popescu.

Din prima zi de război, Republica Moldova a sărit în ajutorul vecinilor săi ucraineni, prin sprijinirea refugiaților, asigurarea rutelor de aprovizionare către și dinspre Ucraina și va continua să ofere suport în acest sens, inclusiv prin participarea la realizarea inițiativei Coridoarele de Solidaritate.

În contextul obținerii de către Republica Moldova și Ucraina a statutului de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană, oficialii au exprimat interesul comun pentru o interacțiune mai strânsă în domeniul procesului de aderare la UE, dar și pe plan bilateral. În acest sens, ministrul Nicu Popescu a salutat eforturile instituțiilor de resort din Republica Moldova pentru consolidarea cooperării în domeniul infrastructurii feroviare și în sectorul energetic, inclusiv diversificarea cu ajutorul Ucrainei a surselor de electricitate pentru țara noastră.

În cadrul vizitei sale la Chișinău, ministrul ucrainean de Externe a fost primit de către președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean.

Articole asemănătoare

Back to top button