fbpx

Ministrul Fadei Nagacevshi își dorește să obțină „rezultate frumoase” în reforma justiției

Noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevshi, a făcut astăzi cunoștință cu echipa sa de la Minister. Acesta a fost prezentat colectivului de către premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon, care a ținut să precizeze că sarcina lui Nagacevshi este una foarte ambițioasă și deloc simplă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul a mulțumit pentru felicitările primite cu prilejul numirii sale în funcție și a precizat că este deschis pentru realizarea reformei justiției împreună cu echipa sa: „Obiectivul meu primar este consolidarea echipei Minsiterului Justiției, astfel încât să conclucrăm eficient și rapid în vederea obținerii unor rezultate frumoase privind reforma sectorului justiției”.

În ceea ce privește obiectivul enunțat, președintele Igor Dodon a menționat necesitatea elaborării unui nou concept care să fie transmis Comisiei de la Veneția până la finele săptămânii viitoare, în vederea obținerii unui aviz pozitiv, cu ulterioara aprobare în Parlament.

„Totodată, urmează să fie clarificată situația privind consursul la funcția de Procuror General. Nu putem sta blocați, trebuie să acționăm”, a declarat șeful statului.

La rândul său, premierului Ion Chicu a declarat că reforma justiției este o prioritate esențială în activitatea Guvernului. Șeful Executivului subliniază că noua guvernare și-a asumat responsabilitatea de a avansa pe această dimensiune prin intermediul noului ministru.

Fadei Nagacevschi este avocat. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, deține masteratul în Drept. Este membru al Asociației Obștești „Juriști pentru drepturile omului”.

Articole asemănătoare

Back to top button