fbpx

Marina Tauber: Guvernarea vrea să le fure bălțenilor șansa la o viață mai bună

Partidul Șor a adresat un apel către misiunile diplomatice și organismele internaționale prin care le solicită „să ia atitudine în cazul tentativei actualei puteri de a o scoate abuziv pe Marina Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți”. Reprezentanții formațiunii mențioează că, în prezent, asupra Comisiei Electorale Centrale (CEC) „se exercită presiuni uriașe” și le cer membrilor CEC să respecte legea și să nu dea curs solicitărilor ilegale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avem informații veridice, cu martori și probe, că ieri, membrul CEC Pavel Postică, instalat în această funcție la indicația directă a președintelui Maia Sandu, i-a convocat pe ceilalți membri ai CEC și le-a cerut să voteze pentru eliminarea mea din cursa electorală. Postică a invocat faptul că această solicitare vine „de sus” și i-a îndemnat pe toți ceilalți să nu se opună”, a declarat Marina Tauber în cadrul unui briefing de presă.

Ea le-a atras atenția membrilor CEC că această solicitare este profund ilegală, executarea ei constituie o infracțiune, iar cei care vor lua parte la ea vor purta răspundere personală.

Sper foarte mult că sunteți profesioniști și oameni de onoare și nu veți fi părtași la acest act antidemocratic, abuziv, descalificant și rușinos. Nu vă compromiteți înainte de vreme și luați în calcul faptul că, din cauza disperării cuiva, vă puneți la bătaie buna reputație, cariera profesională și chiar libertatea. Sper că sunteți oameni conștienți și înțelegeți ce urmări poate avea o astfel de decizie”, a precizat ea.

Tauber a venit cu un mesaj și pentru ministra Afacerilor Interne: „Doamnă Revenco, să știți că purtați răspundere personală pentru acest dezmăț. Vă garantez că veți răspunde pentru asta!”.

În context, ea s-a adresat corpului diplomatic și organizațiilor internaționale, menționând că o eventuală eliminare a sa din cursă va reprezenta un atentat grav asupra Drepturilor Omului și principiului pluralismului politic.

Această guvernare, care se erijează în apărător al democrației și statului de drept, aplică metode total nedemocratice, autoritariste și profund ilegale. Insist ca, în acest caz, toți care monitorizează alegerile din Bălți, care au posibilitatea să ia decizii, să manifeste cel puțin aceeași atitudine pe care a avut-o când au fost excluși alți candidați. Mă refer la acele cazuri care au dus la condamnarea Republicii Moldova de către CtEDO. Vreau să cred că nu veți manifesta o atitudine părtinitoare și veți taxa dur derapajele actualei puteri”, a spus deputata, care a venit cu un mesaj și către bălțeni.

Cei care v-au furat trecutul și prezentul, cei care v-au lipsit de posibilitatea de a avea un trai decent și condiții normale de viață, încearcă acum să vă fure și șansa de a avea un viitor mai bun, prin metode abuzive și ilegale. Dragi bălțeni, ei nu fură victoria lui Ilan Șor, a Partidului Șor sau a Marinei Tauber. Ei vă fură vouă șansa de a avea parte de schimbări și o îmbunătățire a calității vieții voastre, a copiilor și nepoților voștri”, a mai spus Tauber.

Amintim că în municipiul Bălți urmează să aibă loc turul 2 al alegerilor locale, unde se vor duela Marina Tauber (candidata Partidului Șor) și Nicolai Grigorișin (candidat independent).

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button