fbpx

Maia Sandu, supărată pe ministrul Apărării. Cu ce a deranjat-o Voicu și de ce l-a rechemat la Chișinău pe ambasadorul Moldovei în Rusia?

Prim-ministra Maia Sandu s-a arătat arătat deranjată de faptul că ministrul Apărării, Pavel Voicu, stabilește întâlniri oficiale despre care Guvernul nu este anunțat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în cadrul ședinței de astăzi, șefa Cabinetului de miniștri l-a atenționat să țină cont de toate prevederile legale atunci când va hotărî să se vadă cu persoane oficiale din alte țări, cum a fost în cazul când s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Șoigu.

„Domnul Șoigu poate să viziteze R. Moldova în calitate de persoană privată, dar întâlnirea dvs nu poartă un caracter oficial și nu pot fi semnate niciun fel de acorduri. Pe viitor, dacă vreți să invitați oaspeți în R. Moldova, aceste invitații trebuie făcute conform legii, Guvernul să fie notificat din timp în scris, să fie stabilită agenda și asigurat protocolul. Neîndeplinirea acestor proceduri fac vizita dl Șoigu neoficială”, a explicat Maia Sandu.

Prim-ministra i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Nicolae Popescu, să-l cheme la Chișinău, pentru consultări, pe ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguța, pentru a explica situația.

Amintim că, la finele lunii iulie, ministrul Apărării, Pavel Voicu, a avut o întrevedere la Moscova cu omologul său rus, Serghei Șoigu și l-a invitat pe oficial să vină la Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button