fbpx

Mai bine peste șase ani, decât niciodată? Socialiștii cer controlul constituționalității „Legii miliardului”

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor a cerut controlul constituționalității „Legii miliardului”, prin care au fost acordate garanții de stat în valoare de circa 14 miliarde de lei pentru acoperirea furtului din sistemul bancar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut vineri de către vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

Socialistul a spus că „urmare a acelor decizii secrete, nocturne privind acoperirea banilor furați Guvernul practic și-a asumat acea gaură apărută în Bugetul Public Național în urma unei hoții de proporții”.

„În loc ca acești bani să fie utilizați pentru majorarea salariilor și a pensiilor, pentru a sprijini agricultorii, pentru repararea drumurilor și crearea noilor locuri de muncă, Guvernul din care făcea partea și actualul președinte Maia Sandu, a pus pe umerii cetățenilor povara datoriei de 14 miliarde de lei care, împreună cu dobânda, constituie 25 de miliarde de lei”, a declarat deputatul.

Acesta a amintit că fracțiunea PSRM a încercat de două ori să anuleze „Legea miliardului”, însă Curtea Constituțională a anulat decizia Parlamentului.

„Sperăm că de această dată magistrații Înaltei Curți vor ține cont de toate argumentele juridice, de norma Constituțională și de interesul poporului și vor anula această datorie rușinoasă de miliarde pe care guvernările de dreapta au pus-o în spatele cetățenilor”, a spus Batrîncea.

Legea privind emisiunea obligaţiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanţelor a obligaţiilor de plată derivate din garanţiile de stat din 2014 și 2015 prevede emisia obligaţiunilor de stat pe 25 de ani, în volum total de cca 14 miliarde de lei, cu o rată a dobânzii de 5%.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button